0
Ostrokyslá polievka
14.06.2017

Prísady na 4l hrniec:

4ks kuracie dolné stehná

1ks čerstná kápia

3ks mrkva

1ks petržlen

4ks šampiňony

1/2 konzervy bambusových výhonkov

cca 2dl kvalitnej sójovej omáčky, napr. Kikoman

1-2dl ryžového octa (dochucovať postupne)

1 balenie(4kocky) zeleninového bujónu

1/2 neúdené Tofu

4ks Shitake huby(sušené namočiť aspoň na 1 hodinu)

hrsť húb Uchovec Bazový (Judášovo ucho) ak sú sušené.tiež namočiť

3PL rybacej omáčky

4PL Ustricovej omáčky

3PL Hubovej omáčky

2cm čerstný zázvor

1 vajce

1/2 balenia Solamil

1čl Erős Feri

 

Postup:

Nesolíme! Soľ obsahujú omáčky.

Do studenej vody dáme kuracie stehienka, bujón, polovicu dávok všetkých omáčok a ryžového octa a varíme aspoň 1 hodinu.

Medzitým si nakrájame ostatné ingrediencie na drobné kúsky ručne alebo elektrickým sekáčikom. Vložíme do hrnca a varíme ďalšiu hodinu.

po aspoň 2 hodínách varenia vyberieme z polievky stehienka, oberieme a natrháme z nich mäso na čo najjemnešie vlákna a pridáme späť do polievky. Dochutíme polievku omáčkami, octom a čili pastou Erős Feri.

Do misky dáme studenú vodu a rozmiešame v nej 3-4 polievkové lyžice Solamylu. Za stáleho miešania vlejeme do polievky. Ak sa nám zdá polievka málo hustá, postup zopakujeme.

Ak ste spokojný s chuťou a hustotou polievky, vlejeme nakoniec  do polievky rozšľahané vajíčko. Lejeme ho pomaly do vriacej polievky ale nemiešame! Dobrú chuť :-) 

 

 



Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní si tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia vášho webového prehliadača pre súbory cookie súhlasíte s používaním cookies.
Ďalšie informácie o našich súboroch cookie a ich využívaní.  Ok